10. července 2016

Kapr na žampionech

600 g kapra,1 větší cibule,10g másla,120g žampionů,500g brambor,400g čínského zelí,160g mrkve,1 citrón, petrželová nať,sůl, mletý pepř, kmín, ocet, cukr
Porci kapra omyjte, osušte, osolte,opepřete a pokapejte citrónovou šťávou. Plátek citrónu si nechte ještě na ozdobu. Zeleninu, žampiony a brambory očistěte. Brambory oloupejte, osolte, okmínujte a uvaříte běžným způsobem. Rybu opečetez obou stran na másle. Vyjměte ji a uchovejte v teple. Na zbylém tuku orestujte žampiony s cibulí, ochuťte,navrch vraťte porci kapra a v trouběu pečte. Čínské zelí nakrájejte na nudličky, mrkev nastrouhejte na jemném struhadle, připravte si sladkokyselou marinádu a přelijte přes zeleninu. Před podáváním ozdobte brambory sekanou petrželovou natí a rybu plátkem citrónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat