20. ledna 2017

Polévka z bílých fazolí

200 g bílých fazolí, 100 g vepřové klobásy, lžíci tuku, 2 lžíce hladké mouky, 0,1l kysané smetany, cibuli, 3 bobkové listy, lžíci mleté papriky, ocet, sůl.
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v 1,5 l nesolené vody doměkka. Na tuku osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračkou horké vody z fazolí, promícháme a přidáme k fazolím. Osolíme, přidáme tenká kolečka klobásy a 20 minut povaříme. Nakonec zamícháme do odstavené polévky ocet a smetanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat